Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Na Depeche Mode do Prahy 23.7. 2013!

Ilustrativní: Na Depeche Mode do Prahy 23.7. 2013!

Na úvod musím napsat, že my fandové DM máme neskutečné štěstí. S kapelou to v roce 1995 nevypadalo 2x růžově, s naším oblíbeným frontmanem taky ne a kdyby prosákla někde informace, že DM skončili.

Nikdo by nebyl překvapen, byli bychom zřejmě smutní, ale vzhledem k tehdejším okolnostem asi nijak už zvlášť zasaženi, počítali bysme s alby do SOFAD a ty bysme poslouchali do zemdlení a vzpomínali bysme.

Ale máme štěstí a po kritické době se DM vzpamatovali a obšťastňují nás svou tvorbou, přítomností a koncerty dokonce u nás v Praze častěji, než by kdokoli z nás mohl předpokládat. Nové album? Koncert? Přijedou DM nebo vynechají jako u WVT v roce 1990? Žádné takové pochyby nehrozí, přijedou a to dokonce 2x. Chápete to? Kdyby mi někdo řekl, že v Praze vystoupí 2x v jednom turné Karel Gott, tak si řeknu, no a co? Ale Depeche Mode? 2x v Praze? Kdyby mi to někdo řekl v roce 1990 nebo i v roce 1998, tak bych měl pocit, že mně chce přesvědčovat o tom, že existuje posmrtný život v ráji. Ale je to tak. Můžeme si užívat legend plnými doušky, čiňme tak.

V roce 2009 jsem v Edenu byl na DM poprvé pod pódiem. Okolnosti to dovolily, informační otevřenost na internetu byla obrovská a bylo možné si vše pěkně předobjednat. Kdysi člověk přišel první do Sazka terminálu hned ráno a tam mu jen sdělili - pod pódiem již vše zarezervované. Ten zážitek pod pódiem na hrotu catwalku zapsal koncert v Edenu jako nejlepší, co jsem zažil. Máme rok 2013 a DM jsou opět zpět. S albem mnohem sebejistějším než bylo to minulé, s Davem o kapánek zase starším, ale tentokráte po zdravotní stránce rovněž mnohem sebejistějším. Show v roce 2009 byla živelná, Dave tančil o 106 a mohli jsme si všimnout jeho vypilovaných jemných pohybů a bylo vidět, že do toho dal mnoho, ne-li všechno. Byla to parádní show. Ovšem vyvstaly otázky, je to poslední živelná show DM? Bude mít Dave ještě takovou sílu po 4 letech? Tak to si pište!

Léta Páně 2013, 23.7., toho času 15:30 přicházím ke vchodu Synot Tip Arény a u vchodu 2 už byla pěkná řada. Stoupám si v parném letním odpoledni tedy do řady černě odděných fandů a nechávám na sebe pražit slunce. V  16:00 se vchod otevírá, okamžitě startuje ochranka a řeší neukázněné fanoušky natlačené na hrazení u vchodu. Pak se řada postupně posunuje a i já nakonec vcházim do arény, nechávám si na ruku nalepit červený náramek a startuji k pódiu. Stihl jsem to tak akorát, že jsem se postavil z mého pohledu na pravou stranu od catwalku hned pod pódium. Přede mnou jen tři řady lidí, u plotu catwalku jen jedna. Letmým pohledem zjišťuji, že jestli tohle místo udržím, budu mít celé pódium jako na dlani a to co jsem v roce 2009 viděl jen když Dave vyběhl na catwalk, tak tentokráte z takové blízky uvidím celou kapelu po celý koncert.

Od 16:00 do cca 18:30 střídavě postávám a posedávám pod pódiem a sleduji, co se děje kolem. Je zajímavé sledovat jiné lidi v takovém počtu, jejich oblečení, vizáž. Někteří vypadají jako kopie Gahana, jiní s rostoucím věkem, ubývajícími vlasy nebo zcela odlišnými rysy už spíše jako parodie na Gahana, ale jsme to my, fandové DM, tak trochu praštění představou, že vypadáme taky jako Gahan. Kdo by nechtěl vypadat tak dobře? Jako ojedinělost jsem před sebou viděl docela hodně věrnou kopii Martina.L.Gora, podobnost byla překvapivě velmi věrná i v obličejových rysech, že jsem přmýšlel, jestli ten člověk není měňavec a nedíval se na plakát s Martinem tak dlouho, až se mu připodobníl:-) Ale to odbočuji. Přejděme ke koncertu samému.

Přibližně v 18:30 se začíná něco dít a člověka vytrhne z představy nekonečného čekání v úmorném vedru pozitivní nálada. Předkapely většinou nemusím, ale v tom nekonečném čekání jsem už i na předkapelu čekal jako na smilování. Věděl jsem, že mají vystoupit Skotové Chvrches s mladičkou malinkatou zpěvačkou a nijak jsem tomu teda moc nedával šanci. Co mi může zazpívat taková mladá holčina skoro petatřicetiletému fotříkovi, jako jsem já, aby mně to chytlo za srdce?:-) Chvrches přicházejí na pódium a musím teda říci, že jsou velmi sympatičtí a křehce vypadajíci zpěvačka na mně zapůsobila svým hlasem a písničky měly docela příjemné. Skoda, že jejich vystoupení hned po první písni přerušily technické problémy a jako bylo mí zpěvačky fakt líto, byl vidět v jejích očích doslova žal a naštvání, když se však znova rozjeli, tak původně zdřevěnělé publikum projevilo skupině ovace a řekl bych, že si vlastně těmi tecnickými problémy Chvrches publikum získalo. Setlist neměli dlouhý, řekl bych, že tak příjemně akorát, nenatahovali to, nestihli začít nudit. Uzavřu to asi tak, že jejich alba si zřejmě kupovat nezačnu, ale byli hodně fajn.

Přichází půlhodina napětí a čekání, kdy vypukne to nejdůležitější. Přípravou na pódium získávají ovace od netrpělivého publika lezci, kteří šplhají vysoko do konstrukce pódia. Když několik fandů zahlédne mezerou v konstrukci, že kapela se blíží k pódiu, spustí se takřka hysterie. Začínají znít první tóny intra a mně zaléhají uši, řev fanoušků graduje a já si připadám, jako bych se přesunul v čase a místě a ocitl se v Rose Bowl v roce 1988 a zažíval to, co jsem měl možnost shlédnout jen ze záznamů na videu.

A je to tu!!!! Na pódium přicházejí nejprve Gordeno s Eignerem a Martinem a Andym. Na pomezí pódia a zákulisí se přibližuje Dave, ukazující na zařízení zvukařu a očima i rukama je prosí, ať je vše naprosto ok. Dave se mihne těsně kolem místa kde jsem stál a securiťák stojící před námi s mírným úsměvem žasl nad tím, co se začlo v publiku dít a dal si špunty do uší. Dave nahodil úsměv a v kotli to bylo hotové peklo na zemi:-) Dave se nijak dlouho nevykrucoval, záhy se chopil mikrofónu a přivítal běsnící publikum slovy:

 

Welcome to My World - pilotní skladba alba Delta Machine se rozjela naplno. DM jsou mistři v začátcích, lepší skladbu na úvod zvolit nemohli. Lehký úvod s nádherně gradujícím refrénem. Dave zpívá se zavřenýma očima, po odzpívání refrénu je otevře, ovace jsou neskutečně silné a Dave se naparuje, nahodí pyšný pohled jak skvěle to zvládnul, otočí se do zadu na kapelu a ukazuje, že to bylo na jedničku. A pak už to jede. Dave se jeví od samého počátku, že je ve skvělé náladě. Působí velmi mladistvě a energicky. Prakticky každou chvilku se usměje, tu ukáže do publika, hází vyzývavé pohledy a publikum běsní. Kdo bude chtít v novinářských recenzích nakukat někomu, že šlo o vlažný a překvapivě strnulý začátek, tak pěkně kecá.

Angel - rozjíždí se druhá skladba. Fanoušci se řádně vyřvali na uvod, Dave začíná zpívat první slova a první rytmy uvádějí dav do lehkého pohupování. Dave si píseň užívá, svými pohyby a gesty uvádí publikum opět do varu. I druhá skladba z Delta Machine dle mého názoru zafungovala výborně. Dave je stále ve skvělé náladě.

Walking in My Shoes - již klasický hit, který nemůže, respektive nesmí chybět. Píseň má novou mixáž, úvodní tóny zněji velmi moderně. Eigner rozjíždí svůj bubenický maratón a Dave přichází na okraj pódia, aby vyvolal explozi v publiku svým rázným zvednutím mikrofónu i se stojanem nad hlavu. Dave ukazuje, že je hlasově ve vynikající formě, zpívá velimi čistě. Závěr písně patří Davovu a Eignerovu řádění. Martin stojí skromně stranou a vybrnkává na kytaře podmanivé tóny. Dave povzbuzuje Eignera k ještě většímu výkonu a ten se může div ne ububnovat. Nějaká recenzentka v tisku napsala, že se u této písně bohužel projevuje Eignerova nedisciplinovanost a že ji přebubnuje. Tohle jsou přesně názory lidí, kteří nevidí do hloubky, vidí jen projev, ale prakticky jej nechápou. Je to jako byste mně poslali zrecenzovat koncert Metalicy, taky bych ho nechápal:-)

Precious - příjemný klasický kousek připomínající nám, že i Playing the Angel bylo velmi povedené album. Tady mi kapku nesedla projekce. Byla příliš výrazná a přišlo mi to jako Srstková reklama na pejsky, ale to udělal fakt tento předsudek. Pointa byla ve smutných očích, které psi umí nejlépe:-) Náhodný divák, který nezná text písně, by si mohl myslet, že je to kapku kýč. Dave píseň odzpíval velmi pěkně. Na Touring The Angel se kapku zdálo, že se u ní Dave obtížně intonačně chytá. Teď se mi to jevilo jako v naprostém pořádku.

Black Celebration - Píseň, která po baladě Precious uvádí fanoušky do naprostého varu, starší fandy do naprostého běsnění. V jakési recenzi jsem se dočetl, že píseň běží zbytečně v polovičatém tempu, jako by se měla rozjet, ale nerozjede se. Dotyčný recenzent asi nezná píseň Black Celebration. Píseň má pozvolné tempo, ale zároveň působí velmi úderně. Vytknul bych snad jen příliš hlasité bicí, které zastínily nádhernou jemnou elektroniku. Ale zase byl to koncert a to musí mít grády, to prostě musí bušit:-) Každopádně velmi chytrá volba do setlistu.

Policy of Truth (heh, zrovna jsem se k ní dostal a zrovná mi tu doma vyřvává na plné pecky:-) Klasický hit, který nemá šanci nikdy zklamat. Dave předvádí své obvyklé otočky,  tančil s mikrofónem piruety, jako by ten mikrofón byl žena. Publikum na povel Dava zpívá, Dave opět rozhazuje úsměvy a je očividně ve výborné náladě.

Should be Higher - přichází další song z nového alba, jehož první tóny vzbuzují okamžitě ovace. Tuhle píseň složil Dave a fanoušci si ji okamžitě zamilovali a reagují na ní, jakoby zazněl léty osvědčený hit. Dave rozjíždí do nádherných elektronických zvuků první sloky. Následný refrén položeny do falsetu zvládnul na výbornou. Na konci písně běží Dave na catwalk a předzpívává looove, publikum po něm opakuje.  Po poslední “loooove” od publika se Dave chystá zpět na podium, ale zastaví se a ujistí se, že publikum i tentokráte bude vědět co dělat a s gestem ruky která říká“a dame si to ještě jednou”, a zařve “one more” se sborově se ozve “loooove” z celé arény. Tahle píseň je prostě pecka a jednoznačně aspiruje na titul nejlepší píseň Delta Machine.

Barrel of a Gun –  o téhle písni live jsem snil dlouhá léta a splnilo se. DM letos prostě splnili vše, co jsem si snad přál. Perfektně odzpívané, zajímavě mixnuté Goreho kytárkou hrající lehce rozverné, ale přitom temné tóny. Rytmus písně uvedl publikum do zvláštního varu a v hloučku, kde jsme lehce poskakovali a kývali hlavami jsem si připadal, jak kdybysme byli stádo děsive jdoucích golemůJ Luxusní kousek.

Dave si jde na chvíli oddychnout a na podium nastupuje Martin se svými baladickými songy. Lehké tony na kytaru rozjíždějí zpomaleně píseň Higher Love. Publikum má připravené pro Martina překvapení, kdo má leták A4 s nápisem Happy B-Day Martin jej zvedá nad hlavu, kdo nemá, dostává jej od připravených fandů, kteří to natiskli ve velkém. Fanoušek vedle mně mi jeden podává a rovněž jej zvedám nad hlavu. Martin stale odzpívává pomalu Higher Love se zavřenýma očima a asi si ještě ničeho nevšiml, ale i personal v zákulisí je očividně zaskočen a je vidět pohyb a zvědavé nakukování, co se to děje. Martin otevřel oči a na chvíli přerušuje zpěv, očividně dojat, uklání se a děkuje se slovy, že jsme velmi milí. Píseň pokračuje v rychlejším tempu a po celou dobu celým stadiónem svítí letáky s přáním, všímá si toho i kamera a snímá hlediště na plátno s projekcí. Kdo neměl v ten moment slzy dojetí v očích, tak musí mít srdce z kamene. Překvapení pro Martina se povedlo na jedničku s hvězdičkou, dík všem, kteří to dokázali zorganizovat a dotáhnout do úspěšného konce.  Na to reaguje i celá kapela, po skončení písně a odzpívávání Happy Birthday publikem se přidává Gordeno a brnká tony na klávesách za přihlížení a tleskání zvukařů a technického týmu a Dave vyběhne ze zákulisí a dá na pódiu Martinovi pusu. Zažijete tohle jinde než na koncertě DM? Kapela s přízviskem kultovní, temná, depresivní, smutná a pesimistická, vypadající chladně, a přitom jsou to perfektní vřelí lidé, kteří si s fanoušky perfektně rozumí. Tyhle momenty navodily prakticky rodinnou atmoséru, obrovská sounáležitost.

Shake the Disease – následuje píseň Shake the Disease v Martinovém zpomaleném podání, během níž mají všichni účastníci téhle párty plnou hlavu a myšlenek a dojetí z předchozích momentů. O to větší jsou ovace Martinovi, který se stal hlavní hvězdou v těchto momentech večera. Na podium přichází Dave a jen tak mimochodem prohodí, že má Martin dnes 25 letJ

Heaven – první single alba Delta Machine, nádhernou píseň doprovází nádherně podaná projekce, klasická Corbijnovská prácička, evokující videoklipy z alba Music for the Massess. Místo tlampáčů členové kapely nosí velké dřevěné trojúhelníky, na očích mají svářečské brýle, Dave v nich kapku kouká jak v klipu Barrel of a Gun s čočkami zvětšujícími mu zorničky a na rukách obrovské dělnické rukavice. Asi bych chtěl, aby takto vypadal oficiální klip k této písni. Teda ne asi, ale určitě. Byl to první moment, kdy jsem přestal sledovat na pódiu kapelu a zahleděl jsem se do projekce.

Soothe My Soul – u této písně se strhla totální pařba a kdo by čekal, že tohle bude asi starý provařený hit, omyl. Už pátá píseň z Delta Machine a takový úspěch. U Delta Machine je vice než zřejmé, že by se DM možná bez provařených starých hitů dokázali obejít a jen s písněmi z Delta Machine by to byl neskutečný mejdan. To je obrovský rozdíl oproti předchozímu albu, kde to skoro vypadalo, že na koncertech DM neví, kam s novými písněmi. Tu nefungovala tahle, tu zase jiná a postupně se ze setlistu vytrácely. Dave u Soothe My Soul řádí při refrénu a publikum s ním. Má tahle kapela fakt přes 30 let existence??

A Pain That Im Used To – další připomínka kvalit alba PTA, tentokráte z maxi singlového remixu, mixnutá APTIUT zní neskutečně živelně, Gordeno se chytá basy a tento člen koncertního týmu mně definitivně přesvědčuje, že je mužem na svém místě a že k DM na koncertech přeci jen patří. Tento mix píseň neuvěřitelně oživuje a asi bych chtěl, aby tahle verze byla takto i na albumu. Píseň v této verzi u ní odhaluje nové kouzlo. Dava dostává píseň skvěle do jeho typických akčních pohybů.

A Question of Time – ano, DM si mohou dovolit takový luxus a spustit tuhle divočinu v poslední čtvrtině koncertu. Nemusí si ji nechávat na uvedení publika do varu na začátku, to je ve varu už od první písně z nového alba. Dave tentokráte vynechává divoké baletní otočky s mikrofónem po prvním refrénu a nechává si je až na následující další dva. O to divočeji je ovšem předvede a definitivně dokazuje, že jeho kondice je léty stale nepoznamenána. Samozřejmě je to obrovská pařba. Kotel je v totálním varu, všichni poskakují  a já se cítím jak v delíriu a kdyby mozek věděl, v jakém stavu se nachází moje tělo, tak by mně poslal k zemi, ale mozek vnímá jen DM, nic jiného neexistuje.

Secret to the end – moje hodně oblíbená píseň na Deltě, pro mně je to Halo 2. Live však spíše zvolňuje tempo (možní v pravou chvíli). Dave se prochází po pódiu a zpívá, jakoby nám chtěl povyprávět velmi smutný příběh. Jako slavný bard, jehož slova hltají všichni okolo stojící. Ve slokách Dave pěkně řeže hlasem a je radost to poslouchat Je to spíše ovšem poslechová záležitost, celkově je cítit sklidnění celého prostoru, pak přichází refrén jakoby dohadování se,kdo za to může. Na konci písně se rozjede instrumentální akční část, u které Dave svým pohybem na pódiu opět uvede do varu celý stadión.

Enjoy the Silence – tohle je klasika klasik, kteorou doprovází provokativní, trochu perverzní, mírně násilnická, až Rammsteinovská projekce. Poskládané těla, obličeje přitiskávající se silou jakoby na sklo podobně jako v klipu Walking in My shoes, postavy jako hadí ženy, dokonce I hasí děti, složené do trojúhelníku. Člověk přemýšlí, jestli jde o jedno tělo, nebo se proplétá eroticky ženské tělo z mužským. Ale jsou tam takto propleteny děti, musí to být tedy jedno těloJ Celkový live projev ETS je prakticky shodný s těmi, které už známe z minulých tour s jednou změnou, Dave konečně odzpívá alespoň jeden refrén, ten první.

Personal Jesus – začíná pozvolně, pomalu, jakoby snad začal a pomalu se měl zastavit. Je to jako předehra, která má dráždit posluchače k požadovanému vrcholu. Pak píseň exploduje společně s celou halou. Efektivní, zároveň vtipné. Dave sepne ruce, jakoby se modlil. Reach out and Touch Faith. Myslím, že netřeba nic dodávat vice. Dave ke konci na catwalku předvádí klasickou zdvihovačku stojanu s mikrofónem jak s činkou. Dokonale zazpíváno, dokonale ozvučeno, dokonalá píseň, dokonalý projev a choreografie.

Goodbye – další píseň z Delta Machine a další nádhera. Pozvolné bluesové tónya do nich Dave odzpívává pomalé sloky gradující v nádherný refrén, jak po textové, tak melodické a pěvecké stránce ukončená slovy “Good, good, bye, again”.  Suma sumárum 7 písní z Delta Machine, 7 luxusních kousků, které nezklamaly ani v jednom případě. Pochybuje ještě někdo o albu Delta Machine?

Následuje pauza, DM se neloučí, je jasné, že příjdou s přídavkem.

Home – Martinova klasika, Martin se dnes musí v Praze cítit vice doma než kdekoliv jindeJ Na konci písně následovalo klasické zpívání publika “ooooo”, které Martin dirigoval z catwalku.

Halo – zmixovaná Halo, pěkně provedeno, Dave na konci písně provádí ve falsetu jakési výkřiky znějící halou. Hodně působivé. Mám sice rád Halo v plné palbě než v tomto mixu, ale bylo to pěkné, skvělá píseň, skvělý zpěv. Jen ale doufám, že podobné zpomalování písni nemá do budoucna v plánu i Dave. Napadlo mně, že tohle tempo by si měl nechat, až mu bude 70.

Just Can´t Get Enough – pařbička na závěr, klasický první hit DM, Dave rozverně pobíhal po pódiu, vyskakoval na bedny na okraji podia, jednou si udělal i výlet na bednu už mimo publikum, kde pak s mikrofónem u země údery botou popohnal Eignera, aby začal zase do sborového zpěvu publika bubnovat. Na catwalku pak představoval Andyho a jeho hru na klávesy. Mimochodem Andy na ty klávesy fakt hraje, u několika písní jsem vysledoval momenty, které zvuky tam mačká. Tak už si z něj nedělejte srandu. Nehraje možná žádné světoborné klavírní party, ale něco na těch klávesách namačkat umíJ

Never Let Me Down Again – klasika, rozlučkovka, poslední píseň a mávání na konci. Bohužel já si tentokráte nezamával, otočil jsem se směrem k Davovi, který běžel mávat na catwalk a všichni okolo se otočili taktéž a já se ocitl se v sevření, že jsem nemohl pořádně zvednout ruce, natož najít prostor, abych s nimi mával. Ale řekl jsem si, co už, proč mávat na rozloučenou, když mně v únoru čeká další koncert DM.

Závěrem uvedu ještě letmo atmosféru, v jaké se concert nesl. Koncert byl plný vtípků a srandiček ze strany Dava. Dave se hodně točil kolem jednotlivých členů kapely včetně hostujících Eignera a Gordena a předhazoval je publiku, abysme si všimli, že oni tam jsou s ním. Každou chvíli přiběhl a plácnul si tu s Gordenem , tu s Eignerem. Společně po různu blbnuli s Martinem, u I Feel You šli s Martinem před Eigneraa házeli hlavami až k zemi do rytmu jak Rammsteini, v jedné chvíli popoháněl Dave Eignera tak, že po skončení písně hodil Eignerovi ručník, aby se utřel. Dave často běžel k Eignerovi a plácal mu po činelech. Jejich souhra je na live koncertech již neodmyslitelná. Dave jinak řádil jak tajfun, podium mu div nebylo male, naběhal snad kilometry. Rozverně požduchával bokem jak do Gordena, tak Martina. Do publika rozdával úsměv za úsměvem. Oproti pěkným líbivým uhlazeným tanečkům z minulého turné tak nějak vice pařil, pobíhal, vlnil se do rytmu a bylo to prostě celé takové divoké, živelné, akční, famózní, nezapomenutelné. Dave působí neskutečnou aurou a když se před vás postaví na vzdálenost 4 metrů, naprosto vás hypnotizuje svou existencí, čekáte co udělá a má vás absolutně v hrsti a přáli byste si být Davem Gahanem. Na konci při děkovačce obcházel postupně pódiuma do jednotlivých stran publika se postupně ukláněl, ukazoval do směru prstem a vykřikoval “Thank You”. Byl to myslím jedinečný večer, který se kažnému neodmyslitelně vryje do paměti a nemám obavy, že stejně jako já, mnozí vyhodnotí tento concert jako ten úplně nejlepší, který zažiliJ Po ukončení koncertu arozsvícení světel jsem si připadal naprosto dezorientován, jako by mně probudili z nejhezčího snu a já se musel vydat do těžké reality života. Naprosto vysílen jsem jak gumový panák pomalými krůčky poskakoval k východu arény a přemýšlel jsem, jestli mně někdo neodpojil právě z hadiček jak v Matrixu a nebuu teď muset žít krutou fyzickou realitu místo ideálního snění.

Je to dlouhé, ale kdo jste přeci jen dočetli až sem, děkuji za pozornost

Ringo

24. červenec 2013 o 21:31 • Ringo • Články

Diskuze

Uživatel: Wheatley

Wheatley      1   24. červenec 2013 o 22:04

Krásně napsané. Pro mě jako jednoho z mladších fanoušků to byl první koncert, ještě tři hodiny potom jsem se ale klepal, jak to bylo úžasné. A to jsem skoro nic neviděl, jen poslouchal. Budu se těšit v únoru a doufám, že to nebude naposledy.


Uživatel: PETR

PETR      2   24. červenec 2013 o 23:00

Muj druhy koncert a musim uznat ze o proti minulemu byl tento opravdu luxusni. Mám dojem že ne jen my na nej nezapomeneme ale určitě to něco uchovalo i v nich. Aspon az budou v duchodu az si budou vypravet zazitky. To uz se ale asi nedovime smile. Bylo by hezke kdyby Dave rekl a hele martine pamatujes na tvý 52. narozeniny v praze. smile No kdo vi smile


Uživatel: Lexik

Lexik      3   24. červenec 2013 o 23:29

Je mi 28 let,DM poslouchám od svých 8 let,byl to pro mě sice teprve 2 koncert (první leden 2010 O2 Arena) ale o to víc sem si ho užil,kapela byla užasná a přeji si aby takových koncertů absolohovali ještě spousty.Bylo to neskutečně emotivní a krásné a kapele přeji ještě spousty alb a ještě  více koncertních turné.Jediné co mě mrzí že na turné nahrají song Alone z nového alba (podle mě nejkrásnější písen na albu) ale o to tu nejde,bud’me rádi že naši chlapci vůbec vydávají  alba a vystupují a že je to vše stále ještě  baví  stejně jako nás fanoušky.Mimochodem Ringo velmi hezky napsáno.DM Forever!!!


Uživatel: chmelko

chmelko      4   24. červenec 2013 o 23:46

bol to moj jubilejny 10 DM koncert a emociami sa vyrovná snad len Bratislave 06.
vidíte..prkvapenie pre Marta bol hlavne jednoduche a preto sa chytlo, sám som bol prekvapený kolko nás bolo, evidentne sme ich zaskočili v dobrom smile
inak ringo, ty si to nevidel, ale ked stál u nás Dave na konci catwalku pri NLMDA, tak si to mávanie vychutnával cez obrazovky,potom sa otočil na našu (pravú) stranu a uplne emotívne nám poslal všetkým pusu, zakryl si oči a potom na celu pusu (dalo sa mu odočítat z pier) povedal velké THANK YOU a sám som videl slzičku v jeho oku..toto bol pre mna najemotívnejší zážitok…


Uživatel: David

David      5   25. červenec 2013 o 0:02

Můj sedmý pražský DM koncert. Bylo to famózní, ani jsem to nečekal…
Jen ta Barrell of a Gun mi zněla nějak divně. Největší zážitek jsem měl ze Should be Higher


Uživatel: Godmy

Godmy      6   25. červenec 2013 o 0:32

Počínám číst smile A předem dík


Uživatel: Godmy

Godmy      7   25. červenec 2013 o 1:34

Tak tu kopií Martina jsem viděl též... ten mě zaujal nejvíc.
Ad Precious a Srstkova reklama na psy: jak výstižné wink Chvilku jsem přemýšlel, proč ti psi, ale nakonec jsem si je a ty jejich výrazy s těmi slovy nějak spojil.
Ono přeci jen ty Davovi ušní odposlechy, které má od koncertů 2013, dělají své a vskutku mluvil pravdu, když říkal v minulých letech, že je staromódní, chce si užít publikum a nepoužívá je (alespoň ne ty ušní), protože když byl tentokrát polonahý (viz youtube), tak ta šnůra šla krásně vidět a taky si jí často opravoval :P. “Welcome to my world” se mu s tím možná lépe začíná, “Precious” to určitě taky prospívá a v Enjoy the Silence konečně asi po 15 letech zpívá refrén (u kterého si asi dlouho, možná po právu (těžko říct) nebyl moc jistý v poslední dekádě... i když Kolín 1998, kde jsem to slyšel naposledy, pominu-li Lucemburk 2009, byl perfektní) -> ačkoliv jen ten první refrén, ale to nevadí, fanoušci by to neměli mít tak ulehčené, přece jen v této skladbě se očekává, že se poctivě vyřve absolutně každý, i sváteční “sedec” na tribuně. A Davovi/DM možná nebude připadat, že se u této povinné písně nudí, což je jen dobře wink -> krok kupředu.
(Dodatek: teď vidím, že jsi to zmínil i v tvé rezenci)

Should be Higher ala možná nej. song z Delta Machine: souhlas… Sice ty pocity neskutečného úžasu a mrazení, které jsem měl pří prvním poslechu v Lettermanovi, si úplně už doslova zopakovat nemohu (pominu-li, co jsem cítil live) ale ten song je opravdu extázní wink Skoro jako je extázní refrén v albumové verzi NLMDA (a ještě snad i víc v acappella verzi téže…).

Soothe my Soul: jakmile jsem po pár tónech poznal, že následuje tahleta písnička, přivítal jsem ji v podstatě jako starý známý lety protřelý hit s obrovským očekáváním a lidé kolem to cítili stejně. O průběhu ani netřeba mluvit…
—————-
Tak jsem přečetl celé. Velký dík za toto srhnutí a report z tvého místa! Dobře se to četlo… připomněl jsem si některé momenty, některé znova pustil na Youtubu. Na konci geniální přirovnání na bolestivé odpojování z dokonalého Matrixu smile

Ještě mě napadlo něco mimo mísu na to, jak kotel reagoval na všechno, než přišla kapela: když se jeden z těch techniků jal lézt na vysutý žebřík, obdržel potlesk jako vrcholný artista :P


Uživatel: Godmy

Godmy      8   25. červenec 2013 o 1:39

chmelko: velmi zajímavé!


Uživatel: Godmy

Godmy      9   25. červenec 2013 o 1:43

A ještě k refrénu ETS: nejvtipnější, když novináři potom automaticky opakují staré žvásty: u ETS mohl nechat zpěvák pohodlně refrény odzpívat publikum…. Ach ta novinářská obec :P (pravda to sice je, ale… zrovna u tohoto tour je to skoro ta méně podstatná poznámka).


Uživatel: Jitka

Jitka      10   25. červenec 2013 o 5:59

Ringo: Děkuji za velmi krásný článek…tvoje příspěvky čtu doslova jedním dechem:-)Výstižné ,obsažné a okořeněné notnou dávkou vtipných hlášek:-) Gumový panák mě dostal,protože já jsem si myslela,že si po koncertě lehnu na jedno z připravených lehátek a už mě nikam nedostanou…O to více skládám poklonu Davovi…
P.S. Po koncertě mívám vždy velký splín, že už je to za námi..letos je to jiné...těšení na O2, kam si s sebou vezu i mojí 9letou dceru nabírá už teď na obrátkách..to těšení a sdílení pocitů s přítomnými fanoušky je příjemné:-)


Uživatel: Ringo

Ringo      11   25. červenec 2013 o 6:13

Chmelko: jo, díky stání přímo pod pódiem jsem se připravil o catwalkové výlety Dava, viděl jsem jej na catwalku jen zezadu, líbilo se mi, jak si tam u NLTDA podával s hodně lidma ruce, to myslím taky moc často nedělává.


Uživatel: blackhound

blackhound      12   25. červenec 2013 o 6:17

Ringo, super pohled na koncík z kotle. Díky za něj. Vy, co jste to přežili v první linii, máte můj obdiv!!
BTW co se dělo během I Feel You? Měl jsi blackout? smile smile


Uživatel: Ringo

Ringo      13   25. červenec 2013 o 6:25

blackhound: :-D Chybička se vloudí, nezařadil jsem ji do setlistového výčtu písní, alezmínil jsem ji až v posledním odstavci. I feel You byla samozřejmě šílenství, asi bych to stejně pospal takto jednou větou. vztahuje se k tomu to rammsteinovské kývání hlavami před Eignerem.


Uživatel: blackhound

blackhound      14   25. červenec 2013 o 6:27

Já vím smile ...jen jsem si trochu rýpnul smile


Uživatel: blackhound

blackhound      15   25. červenec 2013 o 6:29

BTW kdyby to někomu uniklo, zde je v MP3 ke stažení komplet koncert včetně předkapely a DJ setu ve velmi pěkné kvalitě:
https://mega.co.nz/#!hZNVETCJ!T2pLRWufsNDGulFhFGTbPgod9tszn3KZr_WStERHrxU

PASSWORD: 4u


Uživatel: Ringo

Ringo      16   25. červenec 2013 o 6:31

blackhound: ono je to hodně těžké hodit do textu, co člověk zažíval, navíc je těch zážitků tak strašně moc, že se to obtížně třídí. Hned po koncertu se to slije dohromady v jednu velkou euforii. Měl jsem co dělat, abych to nenapsal ještě jednou tak dlouhé, jak jsem si postupně rovzvpomínal, co se u které písně dělo:-) Tá show neměla jediné prázdné místečko.


Uživatel: blackhound

blackhound      17   25. červenec 2013 o 6:39

Jasný, já to úplně chápu. Nemyslel jsem to nijak zle smile
Ještě jednou díky smile


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      18   25. červenec 2013 o 7:39

Dobré Ringo! Chybí ti tam ta Daveho děkovačka při NLMDA a podávání rukou divákům, ale nemohl jsi být u všeho smile

Každopádně tu máš za odvedený výkon pusu :D

https://twitter.com/Ultra_Depeche/status/360155814163529728/photo/1


Uživatel: Ringo

Ringo      19   25. červenec 2013 o 7:44

Pavel.Z: děkovačku tam ale mám;-) Podávání ruk s diváky tam nemám, ale tohle mi neuniklo, spíše nešlo v dojmech zmínit úplně všechno. Třeba jsem vynechal i Davovo pobízení Fletche, které Fletch odmítnul. Bylo tam prostě spoustu detailů:-) Některé věci, které jsem tu zmínil v diskusích jsem do recenze všechny nezakomponoval:-) Kdo by to pak četl, už tak to bylo přes 3 A4 strany:-)

Super fotka:-)


Uživatel: Dangerous

Dangerous      20   25. červenec 2013 o 7:48

to Ringo: skvěle napsané! Díky moc wink


Uživatel: indy

indy      21   25. červenec 2013 o 7:50

Ringo jsi de-PAŠÁK. Dobře napsáno.


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      22   25. červenec 2013 o 7:56

Ještě tam byl jeden moment při konci ETS kdy Dave hrál na struny svým řetízkem. Nejsem si uplně jistej, ale nebyla to v Praze premiéra? To s tou kytarou dělají teď v poslední době pořád, že Dave k ní dá hlavu na konci ETS ... ale to hraní řetízkama ... normálně dělá Dave na konci ets něco takového smile

http://www.youtube.com/watch?v=TEMsEXPMeDU


Uživatel: blackhound

blackhound      23   25. červenec 2013 o 8:08

Pavel.Z:
Ano, podle mě to byla s tím řetízkem premiéra smile
Ono, jak už jsem tu někde psal, těch anomálií bylo v Praze mnohem víc. Tam kde jsem kolikrát čekal “provařené” yeah, thats right!!!, se nekonalo (až mi to i chybělo grin ) ...a Dave to zařval třeba někde úplně jinde. Jestli se nepletu, tak JCGE začal Dave zpívat na catwalku, což jsem předtím taky nikde nezaregistroval.. atd…

Až budu mít chvíli klidu (už jsem dneska v práci hmmm ), tak pustím aspoň ten audiozáznam do uší, a určitě se tam ještě nějaký nuance najdou. V tý euforii to člověk samozřejmě všechno nepobral grin

Ještě by to chtělo nějakej kvalitní komplet videozáznam grin


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      24   25. červenec 2013 o 8:20

http://www.depechemode.de/wp-content/gallery/depeche-mode-prag-synot-tip-arena-2013/imag1099_burst002_cover.jpg

super foto .. z dm.de

blackhound: mě z toho tvyho odkazu na mega nejde nic stahnout smile hod mi ten link do pošty dík


Uživatel: LucieKal

LucieKal      25   25. červenec 2013 o 8:55

Krásně napsané, děkuji za tento článek. Naše pocity jsou prakticky totožné.... Mám toho koncertu plnou hlavu ještě teď. Už aby byl únor… smile


Uživatel: blackhound

blackhound      26   25. červenec 2013 o 9:27

Pavel.Z:
To je fakt zvláštní.. ten odkaz je zkopčenej z FCB, a když na něj kliknu tam, tak je to OK. Zkus na něj neklikat a zkopírovat ho do novýho okna, mělo by to makat


Uživatel: blackhound

blackhound      27   25. červenec 2013 o 9:38

kdyby to nešlo, upnu to večer někam jinam smile


Uživatel: Dangerous

Dangerous      28   25. červenec 2013 o 9:43

ten odkaz na mega běží a je opravdu skvělý, díky…;-)

to Pavel: zkus jiný prohlížeč...


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      29   25. červenec 2013 o 9:48

Jo jede to v IE. Dík. Nešlo mi to na pc v chromu a na Androidu v chromu .. takže byl problém na mé straně, už to stahuju smile


Uživatel: zinuška

zinuška      30   25. červenec 2013 o 10:07

Když tak čtu ty postřehy, tak mám v očích slzy. Miluju depešáky od jejich vzniku, ale až nyní jsem je začala pořádně vnímat. Zaregistrovala jsem se do fanklubu, sjíždím vše na youtubku a doma si myslí,že jsem se zbláznila. V únoru jedu na jejich koncert,poprvé, a už se nemůžu dočkat, doufám,že bude tak skvělý jako tento.


Uživatel: PETR

PETR      31   25. červenec 2013 o 10:26

jen je škoda že nejsou LHN :( bylo by to fajn :(


Uživatel: blackhound

blackhound      32   25. červenec 2013 o 10:31

PETR: To souhlasim. Ale jsem rád, že to někdo nahrál aspoň takhle. Sice je znát, že je to nahrávané odněkud hodně ze zadu, ale i tak jsem za to rád smile Teď k tomu jen dodat kvalitní videa a udělat nějakej multicam z celýho koncertu grin


Uživatel: Denca76DM

Denca76DM      33   25. červenec 2013 o 10:40

to Ringo:Dekuji, skvele napsane. Ukapla mi i slzicka:-( Stale to mam v hlave a doufam ze to vydrzi alespon do unora:-) Prekvapeni vyslo skvele. A timto dekuji vsem za realizaci. Byla jsem na tribune sektor 115 a ten pohled byl uchvatny.


Uživatel: lenjas3

lenjas3      34   25. červenec 2013 o 11:14

Moc hezký shrnutí:) Pro mě teprve druhý koncert DM. Ještě teď se tetelím a vybavuju všechny detaily. Celá ta energie byla úžasná... Od slz při Martinově Home po naprostou euforii při Daveově... čemkoliv:) Delta Machine je pecka. Doufám, že chlapcům vydží elán přes ty desítky koncertů, které nás dělí od dalšího vystoupení v Praze… wow, podruhé v Praze, pořád tomu ještě nemůžu uvěřit:)


Uživatel: PETR

PETR      35   25. červenec 2013 o 11:18

to blackhound : Pustil sem se do masteringu tech pisni kdyz se správně upravi ekvalizerem a hlasitosti plus srovnaní kanalu tak to zni celkem dobře nětere pisne velmi vyniknou jen co tto bude hotove podelim se nakej cas uz v hudbe pracuji nebude to uplne profi prace ale muzu rict ze kdyz sem upravil par pisni tak zni lepe smile


Uživatel: blackhound

blackhound      36   25. červenec 2013 o 11:21

PETR: tak to je super smile Když to pak dáš někam ke stažení, budeme rádi smile


Uživatel: PETR

PETR      37   25. červenec 2013 o 11:36

takle nak vypada po uprave Precious pak převedu vsechny do mp3 http://ulozto.cz/xx93L7Ks/04-precious-wav


Uživatel: d.stripped

d.stripped      38   25. červenec 2013 o 11:41

@ Ringo: pěkný,kocoure smile smile smile

@ PETR: a ty jsi taky pašák - díkes za všechny!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Uživatel: Mirax

Mirax      39   25. červenec 2013 o 11:45

to PETR: tak to uz se tesim, me to bohuzel z toho Mega vubec nejde, a to jsem zkusil tri prohlizece :-(


Uživatel: PETR

PETR      40   25. červenec 2013 o 11:50

Mirax: Ten zvuk origos je tlumenej ale je dobre ze je z dalky neni to přebuzene smile tak se to da dobře upravit


Uživatel: Mirax

Mirax      41   25. červenec 2013 o 11:58

Petr: uz se nemuzu dockat, stve me, ze neni LHN….chci mit celej zaznam a v klidu si ho moct pustit…jinak za tu predkapelu jsem byl dost rad, dalo se to poslouchat a zpevacka vypadala hodne mile….minulej Motor byl desnej


Uživatel: DitaDG

DitaDG      42   25. červenec 2013 o 12:00

Ringo: Díky! Krásně popsané. Slzím tady, když si to v hlavě přehrávám! Manžel vaří oběd, jinak by asi děti nejedly, ta realita života je opravdu “obtěžující”. Ještě jednou díky!


Uživatel: DepechePaul

DepechePaul      43   25. červenec 2013 o 12:10

Krásně napsané, když jsem četl jednotlivé popisky písní, vybavily se mi opět ty zážiky a emoce, co jsem zažíval. Byl to můj první koncert, čekal jsem, že Depešáci nezklamou, ale to co předvedli, jsem neočekával ani v nejdivočejším snu. Naprosto neskutečná atmosféra, oddaní fanoušci, skvělý zpěv Daveův, dokonalé efekty a projekce, perfektní setlist… Já vím, mluví ze mě nadšení protože jsem ještě nic takového nezažil, ale myslím, že většina se mnou bude souhlasit. smile Na konci, při NLMDA, kdy Dave začal mávat a třicetitisícový dav s ním, mě tekly slzy… Koncert byl úžasný a ohromně se těším na únorové repete. smile


Uživatel: Ivuše

Ivuše      44   25. červenec 2013 o 12:31

to Ringo: díky moc za perfektní článek, nechtěl bys psát pro noviny místo těch ubohých pisálků wink?
Hned jsem měla pocit, že jsem se na stadion vrátila a běželo mi vše před očima…možná i víc, protože na tribuně, i když 101 sektor, přece jen některé akcičky nejsou tak dobře vidět!
Good job


Uživatel: klarusha

klarusha      45   25. červenec 2013 o 12:33

Díky za krásný článek. Když to čtu, jsem zase v úterý a je zase fajn smile. Toto byl můj třetí a myslím, že byl emočně nejsilnější. Když to chci někomu popsat, mám v hlavě i v puse jenom citoslovce. A to se mluveným projevem živím! grin.


Uživatel: zu

zu      46   25. červenec 2013 o 12:48

to Ringo: Z toho si musí umět udělat plastický obrázek snad každý. Skvěle !!!!! smile


Uživatel: PETR

PETR      47   25. červenec 2013 o 13:10

tak sem zhruba v pulce :D nejvetsi ořisek zatim should be higher a sooth my soul :D


Uživatel: Mirax

Mirax      48   25. červenec 2013 o 13:12

to PETR: jsem zvědav jak sis poradil s Higher Love


Uživatel: PETR

PETR      49   25. červenec 2013 o 13:47

Mirax: http://ulozto.cz/xHYBYTQT/09-higher-love-sung-by-martin-wav ohodnod sam nazvy sou puvodni zatim


Uživatel: Mirax

Mirax      50   25. červenec 2013 o 14:11

to PETR: tak myslim, ze se Ti to povedlo moc dobre, super prace


Uživatel: Godmy

Godmy      51   25. červenec 2013 o 14:58

PETR zatím ty verze, co posíláš super ;>) těším na výsledek.


Uživatel: Remek

Remek      52   25. červenec 2013 o 15:21

mne se moc nezda, ze by vsechny pisnicky z Delty fungovaly skvele… mozna u podia smile vzadu byl pri nich skoro klid, teda krome Should be higher a Soothe my soul smile


Uživatel: blackhound

blackhound      53   25. červenec 2013 o 15:31

Remek:
U pódia fungujou všechny věci skvěle. Tak to bylo, je a bude smile Vzadu bude zase vždycky klid grin


Uživatel: Ringo

Ringo      54   25. červenec 2013 o 15:46

blbé je, že vzadu vlastně není moc vidět, co se vlastně děje:-)


Uživatel: blackhound

blackhound      55   25. červenec 2013 o 15:48

Ringo:
Proto se tam taky prodávaj nejlevnější lístky smile


Uživatel: PETR

PETR      56   25. červenec 2013 o 16:12

Tak dodelas sem remastering zbyvá konvert do mp3. Jsou to pouze DM předkapelu kdyztak udělam na požadání ale je to dost mravencí prace předpokladam že vice s teto nahravky nez to je nedostanu smile Pokud se casem objevi jina lepsi rad se budu podilet na jejim dopilování smile


Uživatel: Ringo

Ringo      57   25. červenec 2013 o 16:14

PETR: hodíš to na ulozto.cz?


Uživatel: PETR

PETR      58   25. červenec 2013 o 16:22

Ringo: jiste


Uživatel: Mirax

Mirax      59   25. červenec 2013 o 16:27

PETR: kdybych mohl prosit i o predkapelu, klidne v puvodnim zneni, at se s tim nemusis mrcasit….diky


Uživatel: DepechePaul

DepechePaul      60   25. červenec 2013 o 16:40

Petře, taky se přimlouvám za předkapelu. Pokud to ale je extra náročné, vykašli se na to, jsme rádi za Depešáky, už tak je to obrovský kus práce! smile Díky moc. Dnes v práci jsem to poslouchal a krásné pocity z koncertu mi opět vyvolaly příjemnou husí kůži… smile


Uživatel: Fany

Fany      61   25. červenec 2013 o 16:59

před 20 lety by mi byl podobný článek skoro biblí smile  no, přece jen už je člověku něco přes 30, ale užil jsem si den, kdy jsem zase mohl být puberťákem. Hezký článek, fantastický koncert. A to jsem mu popravdě vzhledem k časnému začátku moc nevěřil. Přátelé v únoru nanovo ... a já vemu i svoji matku, když už to se mnou poslouchá od mých 9 let. smile


Uživatel: PETR

PETR      62   25. červenec 2013 o 17:06

dobra předkapelu zpracuji behem zitřka smile neni problem koukam ze předkapela je nahrana v kuse takze to bude podstatne snazsi bude zvlast od DM smile dekuji za trpelivost este tak pul hodinka do nahratí DM zatim si du odpocinout a snad se bude libit smile


Uživatel: Ringo

Ringo      63   25. červenec 2013 o 17:09

PETR: díky tobě, že si s tím dáváš takovou práci. Už se těším na výsledek. Ať mám zítra co poslouchat v autě cestou na chalupu:-)


Uživatel: PETR

PETR      64   25. červenec 2013 o 17:14

Ringo: Should be Higher byl orizesek kvuli tomu echu co tam puzivali :( ale snad dopadla dobře.


Uživatel: Ringo

Ringo      65   25. červenec 2013 o 17:29

PETER: a jak dopadlo Halo? Tam taky šlo echo jak tam Dave vydával ty zvuky, pak to nechalí doznívat pěkně v ozvěně.


Uživatel: PETR

PETR      66   25. červenec 2013 o 17:29

Musim se vam omluvit dodatecne si tu stahnete Never Let me Down převáděci program si nemohl poradit se znackami v nazvu pisne :D tak aby v archivu nechybela dekuji za pochopení http://ulozto.cz/xoUmVycE/23-never-let-me-down-again-mp3


Uživatel: PETR

PETR      67   25. červenec 2013 o 17:31

ringo: No halo dopadlo dobře s tim sem moc problem nemel konecne zvuky a davovo “upění” je tam velmi krasne slyset


Uživatel: PETR

PETR      68   25. červenec 2013 o 17:41

http://ulozto.cz/xZmmVycE/dm-delta-tour-prague-2013-rar Tak zde zive masterovana Praha 2013 staci k ní doplnit vise danou NLMD a je to cele. Delal sem co se s teto nahravky dalo vylepsit smile Přeji příjemný poslech.


Uživatel: Ringo

Ringo      69   25. červenec 2013 o 17:47

PETR: díky moc!


Uživatel: Mirax

Mirax      70   25. červenec 2013 o 17:51

PETR: tak uz to sosam, diky, diky diky


Uživatel: HanZ

HanZ      71   25. červenec 2013 o 18:26

to blackhound & PETR: tak to nema chybu, tagy, vobal a vubec vsechno - SUPER
Diky moc!


Uživatel: TV

TV      72   25. červenec 2013 o 18:45

Díky za fajn čtivý report a mp3 pánové. Paráda wink


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      73   25. červenec 2013 o 19:12

Petr: super prace! Tvůj remaster se da už poslouchat. Problém je ze už původní nahrávka není moc kvalitní. Neměl tam někdo sebou Zoom h4n ?

Příště na koncert s tímhle grin

http://www.hudebniraj.cz/darky/chytra-reseni/zoom-h-4n-handy-recorder-2gb-sd-memory-card


Uživatel: blackhound

blackhound      74   25. červenec 2013 o 19:22

Tssse…ty jsi hrozně rozežranej… Místo aby byl rád, že to někdo nahrál v použitelný kvalitě, tak ještě držkuje grin grin ..když si vzpomenu, co jsme byli schopný poslouchat před dvaceti lety…ty stokrát překopírovaný věci na kazetách.. grin


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      75   25. červenec 2013 o 19:29

Ale jo, já jsem rad. Valí mi to právě do sluchatek.  Jen zkousim jestli tam nenahraval nekdo na neco lepsiho. A moje první nahrávka od DM byla dvacátá kope z kopie MFTM na červeným kazetaku s blikajicima led diodama ... grin


Uživatel: Ringo

Ringo      76   25. červenec 2013 o 19:33

jako to že nejede Live Here Now je fakt neštěstí. Takže já jsem rád za tohle co je, poslouchatelné to je řekl bych více než mnoho jiných bootlegů, které jsme byli schopni poslouchat kdysi a byli rádi alespoň za vyčnívající Davův hlas nad nesourodým šumem:-)


Uživatel: blackhound

blackhound      77   25. červenec 2013 o 19:37

Ale zas to mělo svý kouzlo. Tenkrát mi někdo okopčil New York 90, bylo to celý nějaký zrychlený, asi tim jak to kopíroval třicátej člověk přede mnou na nějakým kazeťáku od rákosníků...ale měl jsem to ve sbírce a připadal jsem si jako king grin


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      78   25. červenec 2013 o 19:39

Mám stahly druhý londýnský koncert Delty tour, který borec nahrál právě tím Zoomem h4n a je to hodně slušné grin


Uživatel: Godmy

Godmy      79   25. červenec 2013 o 19:40

PETR: geniální... odvedl jsi obrovskej kus práce, tak neskonalý dík!

Vůbec mi nepřipadá, že by už zdrojová nahrávka byla nekvalitní...


Uživatel: DepechePaul

DepechePaul      80   25. červenec 2013 o 19:43

PETR, díky moc, perfektní práce! smile


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      81   25. červenec 2013 o 19:47

Btw. Moje je ze me nestasta. Cely den do me hučí: halo, už jsme doma, prober se ..... ale nějak to nezabírá. Zatím jsem na planetě Zemi nepristal. Tak snad příští týden az půjdu do prace .....grin


Uživatel: Ringo

Ringo      82   25. červenec 2013 o 19:49

poslouchám znovu Should Be Higher - neuvěřitelná věc. Jedna z nejlepších písni vůbec, co DM udělali. Trochu se ve mně bije ten pocit, že tady neplatí šablona - Martin geniální text, Dave geniální zpěv. Že to je prostě Dave text, Dave zpěv. Doufám že má Martin aspoň zásluhu na zvukové a melodické stránce písně, aby nebyl v tomlhe stranou. Svádím sám se sebou boj, jak je možné, že nejlepší písně na Deltě jsou prakticky od Dava - SBH, Broken. Secret to the End - doufám že Martin nezačne zůstávat pozadu. Naštěstí udělal Heaven a pořád mně těší prakticky to, že Davovy písně jsou stejně prakticky Martinova škola:-)

Sakra, teď hraje Barrel of a Gun a to je síla….


Uživatel: Ringo

Ringo      83   25. červenec 2013 o 19:52

Pavel.Z: mám to úplně stejně, dneska jsem měl udělat tolik věcí a neudělal jsem vůbec nic.


Uživatel: Dangerous

Dangerous      84   25. červenec 2013 o 19:57

to PETR: Absolutně vynikající práce… děkuji


Uživatel: blackhound

blackhound      85   25. červenec 2013 o 19:57

Já toho dneska v práci taky moc neudělal grin Celej den jsem lovil videa a všechno možný...a kecal tady s váma smile Zítra malá sobota…a od pondělka už se teda začnu fakt věnovat tomu, za co jsem placenej grin


Uživatel: Dangerous

Dangerous      86   25. červenec 2013 o 20:02

SpaceAge: Brilliant concert - met some very nice people (Devotees) in Prague (even one lovely girl from Hong Kong) - fantastic fan action during the concert (for Marts birthday) - stadium full of Devotees - unfortunately Fletch didn’t take over the animation after ‘Home’ when Dave asked him to do it - thank you Prague!!!


Uživatel: zenstation

zenstation      87   25. červenec 2013 o 20:15

Ringo : díky za tvůj pohled, zhltnul jsem to jedním dechem, měl jsem dokonce i podobnejnápad jako ty, ale jsem tu malá ryba grin na velký věci. Každopádně díky ještě jednou, určitě není sranda to ze sebe tak rychle dostat a hlavně to mělo hlavu a patu, mezi řečí je to něco jinýho, ale dostat to na “papír” dá fušku.

PETR : tobě taky velké díky za tvůj čas a ochotu, dobrá práce, je to asi pátý záznam z Delty, který mám a řekl bych, že nejpovedenější, díky moc


Uživatel: blackhound

blackhound      88   25. červenec 2013 o 20:24

Dangerous: Škoda, že to Fletch nedal, to by byla bomba grin Každopádně akcí Martin jsme se fakt blejskli. Pak že to neumíme. Dusseldorfský In Gore We Trust jsme strčili do kapsy smile Paradox je, že tomu strašně pomohlo to světlo. Za tmy by to asi mělo minimální efekt smile


Uživatel: Jiříček

Jiříček      89   25. červenec 2013 o 20:26

Krásné napsané, holt to psala černá duše s velkým srdcem grin , taky bych to hodnotil jako nejlepší turné, zatím to bylo moje čtvrté, ale prostě nádheráááááááááááááááááááááááááááááá grin


Uživatel: zenstation

zenstation      90   25. červenec 2013 o 20:29


Uživatel: Ringo

Ringo      91   25. červenec 2013 o 20:39

Děkuji všem za pozitivní feedbacky, opravdu potěší a člověk má pak i příjemný pocit, že nepsal jen tak do větru. Takže ještě jednou díky.

zensation: jaká malá ryba? Já jsem tu taky malá ryba. Klidně to napiš, já si to rád přečtu a myslím že nejen já:-)


Uživatel: Dangerous

Dangerous      92   25. červenec 2013 o 20:43

Každopádně akcí Martin jsme se fakt blejskli. Pak že to neumíme.

Za to patří každému z Vás dík…všichni jste se podíleli a vůbec není důležité, že každý měl třeba svůj vlastní jiný nápad…vyhrál jeden a ten jste všichni vzali za svůj a to bylo proč to klaplo…
“Praha je skvělá”...řekl v roce 2009 Dave v rozhovoru s Chloe Sevigny…nemluvil o městě, ale o fanoušcích, kteří tam chodí na koncert…Dokázali jsme, že nelhal…;-)


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      93   25. červenec 2013 o 20:43

Ringo me se líbil už tvůj spam ve Score, s Andrejem jste to tam dávali nejlíp grin prostě profík.


Uživatel: filik

filik      94   25. červenec 2013 o 20:45

Kterak si lze užít DM i z tribuny

Ahoj,
Popisovat a hodnotit atmosféru či průběh koncertu je po Ringově detailní pitvě (blahopřeji, jste skutečný „psavec“- nádherně napsáno) absolutně zbytečné.
Přesto, když si zde čtu reakce vás (nás) „účastníků zájezdu“, musím přidat pár poznámek a také se tak trochu zastat fanoušků a návštěvníků koncertu, kteří se prostě „na plochu necítí“. Ale popořádku.

Začnu začátkem akce.

Když za něco vyplácnu včetně režijních nákladů na cestu cca přes 2000, -, tak přece je normální, že si o akci zjistím první poslední – a to včetně začátku, konce, jak se tam dostanu, jak nazpět, zajistím si třeba místenky (po bolestivé zkušenosti z roku 2009) a rozhodně na stadion nejdu „na doraz“ – samozřejmě respektuji, že ne každý šéf je fanouškem DM a nemusí jej zajímat, že máte před sebou událost roku. A k jízdnému – je dobré si koupit hned po příjezdu dva lístky na MHD a nestát po koncertě 50m frontu u automatů a trnout strachem, jestli stihnete noční spoj.

Ostatně, když přijdete na stadion pozdě, tak přijdete o „vyjímečný“ zážitek, který nastává už u vstupu – a v hlavní roli kdo jiný než securite.
Vidět ten pocit moci, který se jim zračí v očích, když s gustem vyhazují ze zavazadel svačiny, které starostlivé manželky svým protějškům nabalily, hmatem zkoumají, do jakých mír ta která slečna narostla a co je nejdůležitější – neexistuje, abyste si na stadion pronesli PET láhev, byť odvíčkovanou – protože jinak byste si na stadionu nemohli koupit jejich předražené půllitrovky (z bezpečnostních důvodů odvíčkované) a pravděpodobně nepoctili návštěvou jejich občerstvení, kde snad mají dojem, že máme platy jako Němci – to opravdu stojí za to.
Vrcholem pro mne bylo, když jeden z chlapců vytáhl panu X z batohu deštník a doslova jím mrskl dolů pod drátěný kontejner. A pan X? …Nic. A deštník zmizel na propadlišti dějin.

Po shlédnutí této lustrace, pojedl jsem pěkně na očích security výtečnou svačinu od mé drahé (až se jim sliny sbíhaly), vypil jsem 1,5 litrovou láhev minerálky, vytáhl si z batohu dalekohled, šel za tím nejvíce sympatickým a druhou 1,5 –ku ještě nerozdělanou jsem mu věnoval, za což poděkoval, zběžně se seznámil s dalekohledem, jemně prohmatal batoh (mne ne) a pustil mne do nitra arény.
Na jednu stranu chápu jejich práci, na stranu druhou se toto dá provádět určitě s jiným, etičtějším přístupem.
Z etických důvodů neuvedu číslo vstupu – ale co jsem si všiml, všude to bylo stejné.
Chápu nutnost určitých bezpečnostních opatření, ale my přišli na koncert a ne fotbalové utkání, kde jsou dva tábory soupeřů – tady jsme šli všichni za jednou společnou záležitostí.
Jo a ještě jeden postřeh – kde se vzal tu se vzal jejich šéf, hezky je zpucoval a potom řekl, že KOMPAKTNÍ FOŤÁKY lze povolit!! Takže je to asi reakce na vybavené mobilní telefony, které zabavit nemůžou i kdyby moc chtěli.

No ale už jsem uvnitř společně s několika tisíci lidí, můžu si v klidu prohlédnout stadion, zajít si i na jiná místa, než je to moje a postupně nasávat tu nádhernou atmosféru pomalu plnícího se stadionu. PROTOŽE JSEM PŘIŠEL VČAS.

Hluboký můj obdiv máte vy všichni, kteří jste se rozhodli strávit ten báječný čas na ploše – občas jste si v některých úsecích při čekání museli připadat jako ve finské sauně, ve které selhala regulace – a vida, u catwalku jsem spatřil i deštníky – že by se je podařilo pronést?
To všechno jsem pozoroval z tribuny – já totiž na tribunu chodím pokaždé – a to z důvodu, abych tu událost VIDĚL.
Nejsem už ve věku, že bych nějak křepčil, s DM jsem vyrůstal, takže jsem jen o 9 let mladší než p. Gore, ale plocha mne navíc nikdy nelákala.
Na tribuně volím místo blízko plochy, max. do páté řady, takže jsem „téměř“ na ní a neuniká mi tak tamní atmosféra.
Jenže na tribunu také chodí i fanoušci, kteří se z různých důvodů nemohou nebo nechtějí vyřádit tak, jako ti dole. Určitě jste si všimli, že přítomno bylo velmi široké věkové  rozpětí generací, nezřídka jsem viděl i páry odhadem šedesátníků.
A zde je třeba na místě i určitá tolerance a ohleduplnost.

Byl jsem v sektoru 117 v 5. řadě uprostřed (to místo jsem si sám vybral ještě přes Live nations).
S prvními tóny intra jsme mnozí automaticky vystřelili ze sedadel, ale byl tam jeden starší pár, který nás požádal, jestli bychom si mohli sednout, že oni to nevydrží celou dobu – no a my stojící jsme opět usedli – protože na to je tribuna určena a chtěli jsme, ABY VIDĚLI VŠICHNI.
A pokud vy, kteří chodíte na plochu se domníváte, že koncert si v sedící poloze nelze užít a nazýváte takové fanoušky prudiči, tak vězte, že jsme se vůbec nedali zahanbit a hlasivky a ruce mne bolí ještě teď.
Zpívali, řvali, tleskali, a užívali jsme si ten úžasný spektákl stejně jako vy dole a měli také přání Martovi k narozeninám – dvě jsem rozdal sousedům.
A především jsme viděli to obrovské mraveniště na ploše, kde dle našeho soudu nebylo místečka.

Ozvučení bylo špičkové (a to mám dost náročné uši) a i když po mé pravici seděly tři dámy, které si ze začátku spletly koncert zřejmě se zasedáním nějaké odborové schůze, na JCGE se zvedly i ony a pak už jsme všichni zůstali stát až do konce. Ono upřímně řečeno, NLMDA se v sedě moc zvládat nedá…
Co na tom, že zpáteční cesta vlakem byla horror (ještě že jsem měl místenku), protože připojení dvou vagónů trvala pražským ČD 75 min.

Koncert byl fantastický, nejlepší co jsem zatím viděl (1993, 2009 a 2013) , po průšvihu z minulého turné jménem Motor byla předkapela přímo skvělá no a protože už je to nějak moc dlouhé, tak jen závěr – na DM chodím na otevřený stadion – mám rád to postupné stmívání a necítím se ochuzen o světla, která s přibyvším setměním stejně přijdou. A také jako někdo jsem se přistihl, i když jen na okamžik, že s přibývající tmou jsem více vnímal projekci než vlastní písně. A o ty jde u DM přece přede vším.


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      95   25. červenec 2013 o 20:52

Dangerous: jo fanoušci. Pokud budou chodit věrní, tak koncert bude jako ten co byl. Paňaci ve VIP s doutnikem atmosféru neudelaji, jen otráví vzduch. grin Myslím, že s Deltou se hodně těch pravovernych vrátilo a mladí se rychle učí grin


Uživatel: Dangerous

Dangerous      96   25. červenec 2013 o 20:59

mladí se rychle učí

Hodně mladých fanoušků na koncertě, to mi vždy dělá velkou radost…


Uživatel: PETR

PETR      97   25. červenec 2013 o 21:01

Děkuji všem moc. sem stršně rad že se to libi obal me napadl ze bych mohl udelat takovej original ni prave s tím políbením smile přeci jen to byla oslava narozenin :D


Uživatel: Dangerous

Dangerous      98   25. červenec 2013 o 21:06


Uživatel: Dangerous

Dangerous      99   25. červenec 2013 o 21:08

to #94 • filik • velmi zajímavé...děkuji za takový příspěvek…
co se týká security boys…člověk neví jestli se smát či se rozčilovat…možná je litovat…


Uživatel: Ringo

Ringo      100   25. červenec 2013 o 21:08

Pavel.Z 93: ? Mohl bys upřesnit? Abych pravdu řekl, tak teď přesně nevím, jakou souvislost ve Score máš na mysli:-)


Uživatel: PETR

PETR      101   25. červenec 2013 o 21:10

http://ulozto.cz/xcKaA5PD/live-dm-kopie-jpg zde obal pro ty z vas kterym se v přehravači neobjevuje zadni čast sem zaim nepřemýšlel


Uživatel: Ringo

Ringo      102   25. červenec 2013 o 21:29

filik: plně ti rozumím. Já osobně jsem introverce sama a jeden z důvodu, proč jsem si sám před sebou v roce 1998 obhajoval, proč jsem se ty dva dny ve škole nevymluvil, byť jsem čerstvě nastupoval, a nešel jsem na koncert, bylo i to, že prostě já bych tam asi neuměl pařit a buď by se na mně dívali lidi blbě nebo bych tam byl za blba, který jen stojí a čumí. Jedna z mých největších životních chyb. V roce 2005 jsem byl skálopevně přesvědčen, že jedu. Ale dal jsem si tribunu, říkal jsem si, že na kotel asi nemám a byť jsem podpódiovkuy chtěl, byly vyprodaány dávno před tím, než se rozjel prodej v Sazce. Bylo to tam fantastické na tribuně, tuším sektor 112, co se týče stání, nebylo už ale co řešit, po nástupu DM na pódium jsem vystřelil ze sedadla a kolem i všichni ostatní, dostal jsem ze sebe více než jsem čekal. Introverce šla stranou, to mně prostě neskutečně strhlo. A taky jsem chtěl, aby i žena, která je menší, něco viděla, podpódiovku jsem si nepřipouštěl. Dodnes tvrdím, že na tribunách si to jde taky užít. S jednou vyjímkou. V BA na TTA jsem šel ještě na tribunu, ale v 2009 v Edenu jsem se rozhodnul zkusit podpódium. A tady se přznám, že kdo jednou zkusí, nechce prostě jinak. Je rozdíl vidět z tribuny Dava jako malého panáčka, pobíhajícího po pódiu a nebo vidět Dava detailně včetně veškeré mimiky obličeje, různých blbinek které provádí s kapelou a pod. Prostě jsem se najednou cítil být přímo u toho na rozdíl od té tribuny. takže to je ten zásadní detail. Ověřil jsem si to při lednovém koncertu 2010, kdy jsem sohledem na ženu vzal opět pod pódium, protože jsme měl strach, že tak dobré místo jako v Edenu v hale nechytnu. Koncert byl fajn, ale z tribuny jsem jej najednou cítil tak nějak zprostředkovaně. Od té doby jsem si řekl, tribuna už nikdy. Ono to není nic proti těm, kteří chtějí na tribunu, sám jsem zažil 3 koncertyDM na tribuně a 2 pod pódiem. Ono je to spíše o tom, že je to pod pódiem úplně něco jiného. Což neznamená, že se na tribunách nepaří, paří a budu to vždy tvrdit, protože jsem tam taky byýval a ani jednou jsem nezažil, že by někdo v sektoru seděl a prudil ostatní že jako stojí.


Uživatel: michala

michala      103   25. červenec 2013 o 21:30

Nádherně napsané!!!!!Sama bych to lépe nenapsala,velký Dík Ringo!!!!Napsal jsi to úplně tak,jak to cítím i já...hlavně ten konec,pořád se nemůžu nakopnout…jsem mimo,nechápu,že už tam nejsem…děkuji!!


Uživatel: PETR

PETR      104   25. červenec 2013 o 21:33

Jinak kdyz sem to masteroval tak sem se ocitl znova na koncerte zhruba takle sem tu hudbu slysel v ty dalce kolem me zpívali a tleskali lidi obcas bylo slyset jak nekdo neco povida :D proste jako kdybych tam stal znovu :D doufam že písně SHould Be Higher A Sooth my soul se tez povedli. Protoze po masteringu tech předtim sem byl i znacně ohluchlý :D Ještze by to chtělo jednotliva videa a mohla by se s toho udelat amaterský live pochybuji že u nas udělaj DVD i kdyz vše je možné smile


Uživatel: PETR

PETR      105   25. červenec 2013 o 21:41

to dangerous : musim řict že ta momentka s tim polibenim se povedla tomu dotyčnýmu tam je videt na martinovi jak je mimo :D a vyloženě z něj srší radost a štěstí smile


Uživatel: Ringo

Ringo      106   25. červenec 2013 o 21:45

PETR: teď jsem před chvíli 20 minut hledal ten obal:-) No nic, takže dík za link na ten obal, který se mi teda nezobrazoval:-D


Uživatel: PETR

PETR      107   25. červenec 2013 o 21:48

to ringo: Měl by se zobrazit ve winampu a WMP u Shake The Disease se mi tam připlet nakej divnej obrazek ani nevim jak se tam dostal :D :D ale zrovna u přani k narozkam hm jaka zahada :D


Uživatel: Marme

Marme      108   25. červenec 2013 o 21:49

Mrazí ve mně, když to čtu. Velmi emotivně a krásně sepsáno, myslím, že to znamená mnohem víc, než píší média. O tom to není. Je to o tom, co má člověk, který je miluje, v srdci.


Uživatel: Ringo

Ringo      109   25. červenec 2013 o 21:53

PETR: já mám ve Folder jakýsi obrázek s nápisem Sound Effect Weather Water, jsem si říkal, co to jako je, to má být ten obal co všichni chválí?:-D


Uživatel: PETR

PETR      110   25. červenec 2013 o 21:55

Ringo: to je prave nakej prdlej obrazek kterej se objevi jen u Shake The Disease je zvlastni že zrovna u pisně s přanim se to nak při převodu pocuchalo :D a připletlo se tam tohle :D


Uživatel: Ringo

Ringo      111   25. červenec 2013 o 21:57

Marme: díky, mně zamrazilo z tvé poslední věty, hlavně z té pointy, přesně tak to totiž je:-)


Uživatel: Ringo

Ringo      112   25. červenec 2013 o 21:58

PETR: tak hlavní je, že se tam omylem nepřipletlo nějaké porno:-D


Uživatel: PETR

PETR      113   25. červenec 2013 o 22:00

:D to je taky pravda


Uživatel: little 33

little 33      114   25. červenec 2013 o 22:00

Velmi stylově vypadal jeden “důležitý” v oranžové vestičce přímo před námi před podiem. Měl na sobě číslo 101. A houby věděl, jak je in a kůůůůl grin!


Uživatel: Dangerous

Dangerous      115   25. červenec 2013 o 22:19

Velmi stylově vypadal jeden “důležitý” v oranžové vestičce přímo před námi před podiem. Měl na sobě číslo 101. A houby věděl, jak je in a kůůůůl !

Přesně tak wink


Uživatel: Dangerous

Dangerous      116   25. červenec 2013 o 22:22

to little 33: někde jsi tu psala o fotkách, máš je na nějakém uložišti? smile /jen abych vědlě zda udělat článek, či téma na foru/


Uživatel: Ringo

Ringo      117   25. červenec 2013 o 22:27

Ad securiťák pot catwalkem - Tak vedle nás stal jeden securiťák pod catwalkem a ten byl naopak úplně v pohodě, koukal a usmíval se na nás. Dokonce mu tam někteří podávali hromadu rozšlapaných flašek, protože zavázely pod nohama a on to ochotně sebral a šel vyhodit. Jinak i v Edenu 2009 na hrotu stál pohodový securiťák, který to občas nevydržel a kouknul nenápadně za sebe na to co tam Dave provádí, což myslím securiťáci nesmí.


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      118   25. červenec 2013 o 22:28

Ringo 100, to byl můj fail, který jsme si vyjasnili v poště. grin ale je to tak. Ty, Score, Mageo = profi recenzent grin

Ad. Securitaci. Na vstupu mi securitak prohrabl oblast kolem přirození a moji manželku nechal bez povšimnutí projít. Takže jsem mel smůlu na 4% typa :(


Uživatel: Marme

Marme      119   25. červenec 2013 o 22:29

Pavel.Z : vsichni securitaci nechavaly zensky prochazet, jen jim nakoukli do kabalek.. nastvalo me to neskutecne, to jsem si mohla v pohode pronyst fotak..


Uživatel: Dangerous

Dangerous      120   25. červenec 2013 o 22:30

to Ringo: ale on ani sekuriťák 101 nebyl nějak špatný smile Takový klouček smile spíš bylo vtipné, že měl na sobě 101, tím nás tam trochu pobavil


Uživatel: Ringo

Ringo      121   25. červenec 2013 o 22:36

Pavel.Z 118: tak to máš teda zážitek:-D


Uživatel: Ringo

Ringo      122   25. červenec 2013 o 22:37

Dangerous: já ho asi viděl, nějaká 101 v oblasti za zábradlím za catwalkem na levé straně se mi vybavuje:-)


Uživatel: PETR

PETR      123   25. červenec 2013 o 22:40

Ještěě jedna věc všimli ste si u poslechu Just Cant Get Enough toho sboroveho zpevu jedna cast zpivala oooo oo a druha just cant get enough :D a nadherne to do sebe ladilo :D


Uživatel: Ringo

Ringo      124   25. červenec 2013 o 22:51

PETR: jo, a přišlo mi, že si to Dave nějak dlouho užívá, nechává takhle dlouho pblikum u té písně zpívat i na ostatních koncertech?


Uživatel: smidak101

smidak101      125   25. červenec 2013 o 23:09

Jo sekuriťák 101 byl před náma.Taky jsme se zasmáli.Ad Ringo u JCGE, mám ten žážitek ještě pořád živej, ale taky mi přišlo, že je to delší než kdy předtím.


Uživatel: Dangerous

Dangerous      126   26. červenec 2013 o 6:48

Ad Precious a Srstkova reklama na psy: jak výstižné Chvilku jsem přemýšlel, proč ti psi, ale nakonec jsem si je a ty jejich výrazy s těmi slovy nějak spojil

Impulsem byla Antonova přítelkyně, jejíž čtyřnohý miláček se v projekci objevuje…


Uživatel: indy

indy      127   26. červenec 2013 o 7:18

PETR: Velký dík za odvedenou práci.
Jinak při JCGE to bylo skutečně ohromné i Andy potom pokynul Eignerovi ať ještě jednou “nad plán” zabubnuje a energicky mačkal klávesy na svém Virusu grin je to borec a ta jeho vážná tvář a “ladné pohyby” jsou prostě neodmyslitelnou součástí jejich vystoupení. A musím říct že i Gordeno tam odvede obrovský kus práce - na to by se nemělo zapomínat.


Uživatel: klarusha

klarusha      128   26. červenec 2013 o 7:42

PETR: Super! Díky moc.
filik: Díky za tvůj příspěvek. Taky jsem byla na tribuně a necítím se kvůli tomu být menším fanouškem. Poslouchám je už od svých 13 let a je to opravdu hafo let, to mi věřte grin. Když jsem si v roce 2009 kupovala lístek do Edenu, řekla jsem si, přeci nejsem tak stará, abych šla na tribunu. Pěkně si zapařím na ploše grin. Jenže jsem v euforii zapomněla, že mám 160cm a můj strach z davů hraničí s fóbií grin. Naštěstí  na to dobře zafungovala medikace jménem DM. Bohužel ne na mou výšku. Takže koncert byl super, skvěle jsem si to užila, emoce jako blázen…. Ale neviděla jsem lautr nic. Letos jsem si řekla, že to udělám chytře, koupím si lístek na tribunu, hezky uvidím co se na pódiu děje a ještě kolem sebe budu mít prostor. Že si uplně nezapařím? No co, aspoň mě druhý den nebude bolet celé tělo :-D. Dopadlo to tak, že jsem se při prvním tónu zvedla a odstála si to celé až do konce. Stejně jako ostatní “páprdové“ z míst na sezení.  A upřímně, užila jsem si to mnohem víc, než minule na ploše.  Takže vás tímto prosím, neodsuzujte nás, “sedící“. Nejsme menší srdcaři.


Uživatel: filik

filik      129   26. červenec 2013 o 8:14

102 to Ringo
Děkuji za Tvoji reakci. Je to věc názoru samozřejmě, ale skvělé je na tom to, že plocha i tribuny dokáží vytvořit ve vzájemné symbióze něco, co DM viděli a slyšeli v úterý.

Na minulém turné jsem měl s sebou i foťák - docela se to povedlo, něco málo o focení vím, ale tentokrát jsem si řekl, že jedu bez něj - ovšem dalekohled s sebou mám pokaždé (mimochodem to je poprvé, co jej ode mne nikdo nechtěl půjčit) - v 93-tím jsem jej poslal téměř celému pravému ochozu a on se mi po 20-ti min vrátil celý - a v r. 2009 asi 20-ti lidem.

Ale právě pomocí dalekohledu si my krátkozrací můžeme užít i mnohých detailů vystoupení (a že jich nebylo málo) a když jsem chtěl na sebe nabalit tu celkovou atmosféru, vystřídal jsem jej dioptrickými brýlemi a nerozptylován občasným focením jsem si koncert užil do mrtě.

Často se tu zmiňuje JCGE. No “naše” tribuna právě jako jedna ze součástí obstarávala “oooo oo” - všimli jsme si totiž, že vy na ploše zvládáte sekundovat Daveovi - a dohromady to byla bomba, no ne?
A je to možná můj subjektivní názor, ale myslím, že to Dave chtěl ukončit asi tak třikrát (co si budeme nalhávat - kšeft je kšeft a případná pokuta za překročení časového limitu není příjemná v jakékoliv částce), ale prostě měl smůlu :o) - a nakonec JCGE trvalo odhadem 8 - 9 min. Koncert začal 19:45 (dle mých hodinek) a skončil 22:10 - když odeberu “povinné” 3 -4 min vyžadování přídavků, věnovali nám DM času opravdu velmi mnoho.

Moc vám všem, co se chystáte v zimě do O2 arény přeji, aby atmosféra byla stejná a abyste si to užili jaksepatří na všech postech, ploše a tribunách. Já si počkám na další “open air” za 4 roky :o) - tak jsem přesvědčený o tom, že minimálně jednoho alba se ještě dočkáme. A kdyby ne (v což samozřejmě nevěřím), tak zážitek z tohoto koncertu mi už nikdo nevymaže z paměti a kritici ať si píší co chtějí - MY to stejně čteme jen pro pobavení, NÁS nikdo nemusí přesvědčovat nebo směřovat k vytvoření názoru, jací DM live jsou - MY to víme dávno.
“Tribuňák” Jiří Škarda


Uživatel: blackhound

blackhound      130   26. červenec 2013 o 8:19

Ad plocha vs tribuna…
Já rozhodně nikoho neodsuzuju za to, že jde radši na tribunu. To je každýho věc a rozhodně to neznamená, že kdo jde na tribunu, je automatikcy páprda a hotdogář smile Já tribunu na stadionech zavrhnul právě po Edenu 2009, kdy se mi nepodařilo sehnat kloudný lístky, a zbyl na mě vzdálenější sektor, kde to bylo vážně o ničem. Tak jsem se zapřel, že na stadionovejch show tribunu už nikdy grin Ale možná kdybych měl 160 cm, budu mluvit jinak….a o tom to je smile

Jinak třeba na únor do O2 (i do Blavy) mám taky tribunu. Pokud vychytám dobrý místa (v O2 sektor 111, 5.řada), nemám s tím žádnej problém…naopak zase budu mít koncert z jinýho úhlu pohledu wink

Ad filik a jeho pranýřování opozdilců...
Ano, byl jsem tentokrát jedním z nich. Ne z toho důvodu, že bych byl ignorant a hotentot, kterej si nezjistil, kdy to začíná. Harmonogram akce jsem uměl zpaměti, ale prostě stane se. I mistr tesař se někdy utne. Podotýkám, že letos to byl (vynechám-li 2x Paper Monsters Tour) můj devátej koncert, a NIKDY se mi to ještě nestalo a doufám že už nestane…


Uživatel: Ringo

Ringo      131   26. červenec 2013 o 9:15

Blackhound: já si dal v 2009 Eden a 2010 v O2 tribunu a bylo to kruté srovnávání a díky té tribuně mně to v O2 nenadchlo tak silně jako v Edenu 2009 po dpódiem. Byl to sakra rozdíl. Sám to určitě víš, pod pódiem je takový zvláštní pocit, že kapela a hlavně Dave komunikuje bezprostředně přímo s publikem pod ním a tím pádem v podstatě i s tebou, protože jim stojíš přímo pod nohama a oni na tebe koukají, cítíš, že tě vidí a oni vědí, že ty vidíš je a Dave pak o to více dělá show, je tam ta odezva z obou stran. Tenhle neopakovatelný pocit na tribuně není, tam jsem se cítil pak čistě jako divák. Jo, a bacha v O2 na sektory, které jsou přímo nad pódiem. Zlákalo mně to tehdy, že budu přímo nad nima a dokonale uvidím vše, jenže asi v 1/3 sektoru od shora je blbý výhled, protože místu, kde ma Dave mikrofóon, jak na potvoru přesně stíní konstrukce jednoho z reflektorů.


Uživatel: blackhound

blackhound      132   26. červenec 2013 o 9:38

Ringo:
Tak na sektory přímo nad pódiem bacha všeobecně smile

Jinak to srovnání jsi vystihl výborně. Vzal jsem tribunu hlavně kvůli přítelkyni, aby taky něco viděla. Byla se mnou i teď v Edenu ve FOS, ale narozdíl ode mně viděla tak půlku (ono těch cca 10 cm dělá asi fakt hodně). Nicméně byla nadšená, což mě hodně potěšilo smile
Do O2 máme 5.řadu, navíc sesle 1,2..což krásně umožňuje paření v uličce, takže by to mělo bejt OK smile

Původně to mělo bejt tak, že v BA dáme FOS a v O2 pak tribunu, ale bohužel súdruhovia spustili předprodej před oficiálním zahájením, takže FOS šlo samozřejmě do kopru. Takže aspoň opět celkem solidní tribuna, 3.řada, což v tý minihale bude snad taky OK


Uživatel: Mrazilka

Mrazilka      133   26. červenec 2013 o 9:38

Ahoj všem, taky díky Ringovi za skvělej článek, mluví mi z duše. Mám dneska vetší depku než včera, nic mě nebaví. nikdo, kdo není opravdovej DM fanoušek nepochopí, jak byl pro nás všechny úterní koncert luxusní. aaaa, zrovna hrajou ETS v rádiu, ňam ňam, jsem zpátky na koncertě.


Uživatel: Ringo

Ringo      134   26. červenec 2013 o 9:43

blackghound: jo, se sektory nad pódiem máš recht, už jsem to tu několikrát kdysi zmiňoval, v Bratislavě na Touring the angel jsem koupil taky nad pódiem a když jsem tam přišel, pořadatele nás vykázali do VIP zóny úplně na konci stadiónu, protože z těch míst nad pódiem bysme viděli jen stěnu a konstrukce pódia. VIP zóna byla tak daleko, že to bylo prakticky jen na dalekohled. Takže šlo vlastně jen o poslech. Pozdně večerní atmosféra za tmy byla sice fantastická, ale okolnosti kolem organizace a nedohled na pódium a příšerná cesta tam i zpět vlakem mi to celé znepříjemnili tak, že do BA už nikdy nejedu, to si dám raději Vídeň, kdybych se rozhodl do zahraničí na koncert.


Uživatel: blackhound

blackhound      135   26. červenec 2013 o 9:53

Ringo:
Tak já měl na TTA v Blavě taky tribunu, ale naštěstí ne tu, co jsi vychytal ty. A byla tam fakt super atmosféra…až neuvěřitelná. Je to zkrátka o tom, bejt na tom správným místě, což v případě tribuny ne vždycky vyjde.

Já na Blavu (na 5 let grin ) zanevřel v 2009, když se odcházelo tunelama, kde bylo snad půl metru vody….což už bylo asi stejně jedno, protože prochcaný jsme už byli tak jako tak do mrtě. Pak ještě přes 3 hodiny v autě v mokrejch hadrech…v tu chvíli jsem si řikal “never again…” grin

No ale letos jsem to nakonec celý pojistil hotelem kousek od stadionu a dobře jsem udělal. Na únor to mám posichrovaný stejně. Sice to něco stojí, ale člověk se nemusí stresovat nočním cestováním domů..


Uživatel: PETR

PETR      136   26. červenec 2013 o 9:59

http://ulozto.cz/xrTcN7Ks/chvrches-mp3 tak zde slíbena předkapela pro ty z vas co ji chteli nazev puvodni


Uživatel: Ringo

Ringo      137   26. červenec 2013 o 10:03

blackhound: jo, bez ubytování příště ani ránu, už si hledám ubytování na zimní koncert DM 2014 a vlastně i na letošní prosinec na Camouflage:-)


Uživatel: honza88dm

honza88dm      138   26. červenec 2013 o 10:25

Ringo: díky za článek, jsem pořád v jiném levlu, takže reaguji v podstatě na cokoliv s velkým zpožděním grin
ani světlo už na mě nefunguje. Napsal jsi to fakt super.

PETR: Tobě opravdu 101x díky za live záznam, je to taková nová “101” 21. století. Kdo nezažil neuvěří.

Díky moc pánové a smekám grin


Uživatel: indy

indy      139   26. červenec 2013 o 10:59

PETR: héj díky za Chvrches - byli skvělí a s technickými problémy se roztomilá zpěvačka nakonec dobře vypořádala.


Uživatel: blackhound

blackhound      140   26. červenec 2013 o 11:28

PETR: Přidávám se k díkům. Dobrá práce smile


Uživatel: Godmy

Godmy      141   26. červenec 2013 o 13:29

PETR: dīk


Uživatel: DepechePaul

DepechePaul      142   26. červenec 2013 o 13:42

PETR: Cvrčci skvělí, Depešáci taky, poklona a díky za super remastering. smile Krásná památka ve sbírce… Ale vzpomínky nikdo nevymaže, ten koncert byl neuvěřitelný.


Uživatel: Mirax

Mirax      143   26. červenec 2013 o 16:04

PETR: diky za obe nahravky, fajn prace
Jeste by to chtelo nejake DVD a budu spokojenej uplne


Uživatel: PETR

PETR      144   26. červenec 2013 o 18:26

Mirax: třeba se to nak nekomu povede dat dohromady wink


Uživatel: miXík

miXík      145   26. červenec 2013 o 20:19

velice pěkný článek   klobouk dolů  -ringo-


Uživatel: Mirax

Mirax      146   26. červenec 2013 o 20:20

PETR: no doufam, uz mam udelany misto vedle DVD Eden 25/06/09


Uživatel: Madlen

Madlen      147   26. červenec 2013 o 21:04

Ringo, díky za skvělé vylíčení tam od vás z první linie! ;o)
My stáli bohužel až někde na úrovni zvukařů a k tomu s mojí “výškou” ;o) jsem byla zcela odkázána na projekce a tudíž mi téměř všechny detaily samozřejmě unikly..
Musím přiznat, že na první linii bych asi ani neměla odvahu, ale přála jsem si dostat se trochu víc dopředu..Tak snad příště ;o)
A protože takhle zblízka jsem koncert nikdy nezažila, alespoň při čtení tvého článku jsem se tam mohla přenést :o) A za to ti ještě jednou děkuji! :o)
PS: Nevím, jestli je vhodné z tak obsáhlého článku vypíchnout zrovna tohle, ale opravdu mě rozesmála pasáž “o kopiích, parodiích a představách fanoušků, že vypadají jako Gahan” :D
Já už jsem holt taková, že mě zaujme pro ostatní třeba až bezvýznamný detail ;o), tak se prosím nezlob..


Uživatel: Menda

Menda      148   26. červenec 2013 o 21:22

Menda: jsem rád, že si to někdo celý den, celý večer, celou noc užívá stejně jako já!!! Perfektně okomentováno, famózně shrnuto. Je vidět, že DM je u Ringa srdeční záležitost.


Uživatel: Ringo

Ringo      149   26. červenec 2013 o 21:43

Madlen: co se týče kopií Gahana, ono je to tak, ten člověk (Dave Gahan) vypadá neskutečně dobře a stylově, že fascinuje jak ženy (z pochopitelných důvodů), tak muže, z inspirativních důvodů. Prostě vypadá tak dobře, že zblbne i chlapy, kteří chtějí vypadat jako on, protože je to prostě borec a aby dokázali fascinovat ženy, jako to dokáže Gahan. Někomu se ta podoba podaří, někomu bohužel žalostně ne. Někdo prostě není podobný typ a o to více pak vypadá komicky, že se o tu podobu snaží. Takže mně fakt prostě pobavilo, když jsem viděl týpky s hlubokou čelní pleší se zbytky vlasů načesanými dozadu.  Když jsem před třeba sebou viděl týpka, který se celou dobu s kamennou tváří snažil špulit rty a tvářit se jako Gahan, ale vlasově asi nestíhal, tak měl na hlavě podivnou čepici a když jsem jej zaregistroval, tak mi normálně přišlo, že vyšel z klubu modrá ústřice:-) Ale jinak sám nezastírám, že na hlavě si sám modeluji účes Gahana, kdž kratší, tak z dob Black Celebration, když kapku delší před návštěvou holiče, tak je to a lá Gahan 2005 - 2013:-), takže občas přemýšlím, jestli třeba taky nevypadám blbě jako parodie. Je to fakt sranda tohleto, jak hudba dokáže zblbnout člověka, ale já jsem takto zlblý strašně rád. Okořeňuje to život, dovoluje to člověku užívat si něco více než těm, kteří to berou všechno jen chladně pragmaticky:-)


Uživatel: Madlen

Madlen      150   26. červenec 2013 o 22:20

Ringo: Mě to přijde taky boží, když to takhle píšeš :o) Teď mě zase rozesmála ta Modrá ústřice ;o) Já Davea taky samozřejmě žeru ;o) Je pěknej, má nádherný hlas, obrovský charisma, neuvěřitelnou energii..toť ženský úhel pohledu ;o)
Škoda, že se my ženy nemáme z kapely v kom hledat ;o) Snad jedině v Martinových módních kreacích ;o)
Ale to už odbíhám hooodě daleko od tématu ;o)

Tak snad jsem z tvého pohledu mojí poznámkou tvůj spisovatelský počin nějak nesnížila..To jsem opravdu neměla v úmyslu..Byl to úžasný večer (teprve můj 4., ale asi nej koncert) a tím článkem jsem si to zase celé připoměla a navíc doplnila o ty detaily :o)


Uživatel: Menda

Menda      151   26. červenec 2013 o 22:41

Menda: už to byl můj možná 10-tý koncert, sečtu-li to i s Davidovou sólovkou, ale tenhle byl asi opravdu jeden z nejpovedenějších. Perfektní výběr skladeb starých i nových, super aranžmá hlavně u těch starších, LED-ky téměř dokonalé, kapela si to užívala, překvápko pro Martina se povedlo, fanoušci si to užívali a spoustu jich i zpívalo, fakticky famooooozní večer. Mimochodem všimli jste si někdo, že i Andy se pohyboval více než obvykle? Někdy jsme měli v našem hloučku pocit, že by se mohl i roztančit. Ale to už by bylo asi veeeelký překvapení. Třeba se toho někdy dočkáme, že nás půjde do kotle dirigovat na refrén Andy místo Davida…. Jinak videa jsou super připomínka úžasnýho večera a doufám, že kluci rychle někde vystřihnou živé DVD. Ať máme zase co do sbírky. Jinak živé audio alespoň z Prahy by také nebylo k zahození....


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      152   26. červenec 2013 o 22:51

Ringo 137: je to určité lepší jak se trmacet vlakem nebo autem v noci zpět. Ani cenove to není žádná hrůza, když to objednas s předstihem. Já měl teď hotel 4 zastávky šaliny od Edenu. Hodil jsem sprchu a za 15 min. byl na stadionu ještě s mokrou hlavou .. k nezaplacení grin


Uživatel: Ringo

Ringo      153   26. červenec 2013 o 22:51

Madlen: nesnížila, proč taky, v podstatě tím, že jsi to zmínila, prakticky ten odstavec dokázal, že splnil účel, proč jsem jej vlastně napsal:-)


Uživatel: Ringo

Ringo      154   26. červenec 2013 o 22:55

Pavel.Z: ty noční cesty zpět jsme s ženou absolvovali jen z jediného důvodu, abysme byli co nejrychleji zpět u našich malých dětí, které nesou těžce, když je opustíme na delší dobu:-) Ale oba to tentokráte zvládli skvěle, takže se s nimi příště domluvíme, že nepřijedeme hned ráno, al až kolem poledne:-) Jinak po Touring The Anglel v Praze jsme přespali tehdy u jeptišek kdesi v centru, to jsme děti ještě neměli (a abych předešel spekulacím, tak u těch jeptišek jsme na ně ještě tehdy ani nezadělali:-)


Uživatel: Mercy

Mercy      155   27. červenec 2013 o 11:02

Ringo: mám pocit, že jsi se minul povoláním. Měl by si se živit psaním nebo psát recenze na DM - konečně by se daly číst


Uživatel: Ringo

Ringo      156   27. červenec 2013 o 11:23

Lída: grin Díky, tak recenzi jsem napsal a byla mi zveřejněna, za což děkuji Dangerousovi, jako povolání to nemám, ale nejlepším honorářem jsou pro mně vaše pozitivní ohlasy:-D Navíc kdyby to mělo být úplně profi, tak bych tam neměl tu hroznou hrubku (s,z) a v posledním odstavci jsem byl v jakémsi zvláštním stavu rozvášněnosti, takže je tam několik překlepů:-)

Jinak na současné mé povolání si nestěžuji, je sice na úrovni průměrnosti, dá se z toho dobře vyžít, ale určitě jsem měl v životě jiné cíle, , které zůstaly nenaplněny, takže je pravda, že jsem se těžce minul:-) a při mém středním věku už to tak zůstane:-D


Uživatel: Mercy

Mercy      157   27. červenec 2013 o 11:40

Ringo: myslím, že tvoje překlepy nikdo neřešil, ale každý byl zvědavý na tvoje postřehy, díky. To je kouzelný - zvláštní stav rozvášněnosti - kolikrát ho zažívám taky.


Uživatel: David

David      158   29. červenec 2013 o 23:31

u těch jeptišek, nebyla to náhodou Francouzská 1? U Náměstí Míru?


Uživatel: Ringo

Ringo      159   30. červenec 2013 o 7:48

David: no to si právě už nepamatuj, co vím, bylo to kousek od centra, prošli jsme od nich pár ulic a byli jsme myslím na Václaváku.


Uživatel: David

David      160   30. červenec 2013 o 19:50

a byla zima grin


Uživatel: Petra F.

Petra F.      161   10. srpen 2013 o 16:20

Ringo:
To je nádhera jak jsi to parádně napsal. Souhlasím s tím, že by ses tím mohl živit. Po skoro 3 týdnech od koncertu mi díky tomuhle článku zase naskakuje husí kůže grin
Ringo: Blackhound:
Jinak malý tip na ubytování, které jste tu řešili. My spali na “jižáku” - koleje VŠE hned u sjezdu Opatov, Šeberov. Kdysi za studií jsem tu bydlela. Objednat se dá přes stránky SÚZ VŠE, jsou tam kontakty na vedoucí jednotlivých kolejí (jak na jižním městě, tak v Holešovicích a na Jarově). Na všech těch kolejích existuje tzv. hotelové ubytování a cenově je to v pohodě. U kolejí je hlídané parkoviště, od kolejí jede bus na Opatov nebo Chodov, a odtud bus přímo k Edenu, takže cesta celkem cca 25 min, jízdenka přes sms, auto v klidu na parkovišti, prostě pohoda. Pro nás, kteří přijíždíme z Moravy po D1 ideální stav nemuset zajíždět nikam moc do centra a motat se tam grin V únoru to tak pořešíme taky grin
Petr:
Díky za skvělou práci, už se těším, až si to dám do sluchátek, teď jsem to stáhla grin
Mějte se všichni báječně grin


Uživatel: Ringo

Ringo      162   10. srpen 2013 o 16:33

Petra F: díky:-)

jinak co se týče ubytování, tak ještě před únorovým koncertem si se ženou dáme v Prosinci Camouflage v Lucerna Baru a dáváme na zkoušku nějaký hotel, 2 lůžkový pokoj s koupelkou a WC na pokoji a cenově to výjde na 500 pro oba, což je 250 na osobu, hodně v pohodě cena na to, že je to v Praze. Jinak jsme našli i plno hostelů s cenou 350 Kč pro dva na jednu noc. Trochu jsem překvapen, jak jsou ty ceny za ubytování hodně dole, když to srovnám s dovolenými, kde dáváme za jednu noc mnohem více, tak je to nebe a dudy:-) Takže v prosinci testnem ten hotel a když to bude ok, dáme to tak i únoru. Každopádně z nocování v nočním vlaku Cheb - Košice jsem navždy vyléčený. Doufám, že do budoucna mi zůstanou jen nádherné zážitky z toho koncertu a na ten vlak zapomenu:-)


Uživatel: Petra F.

Petra F.      163   10. srpen 2013 o 16:40

Ringo:
hele, kdyžtak mi prosím pošli na mail kontakt na ten hotel, jukla bych na to. My jedeme v listopadu ještě na Hurts grin Díky moc grin


Uživatel: Dangerous

Dangerous      164   15. červenec 2014 o 20:53

Už to bude rok… wink


Uživatel: smidak101

smidak101      165   15. červenec 2014 o 21:08

Ale to byl koncík, až na to pekelný vedro.


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      166   16. červenec 2014 o 6:47

Skvela narozeninova party. To uz je rok? smile a jaky horko? Pro nas z J.Moravy byl v Praze prijemny chládek.


Uživatel: smidak101

smidak101      167   16. červenec 2014 o 19:55

To jo no, asi žiju v jiným Brně.Nemyslím to ve zlým.Prostě nad 25 mě teplota sejří.Pod pódiem se to peklo, hlavně, když jde člověk na koncert v černým.smile


Uživatel: blackhound

blackhound      168   16. červenec 2014 o 20:41

Zdravím z dějiště ONIP. To vedro, co tady momentálně probíhá, mi krásně připomíná loňský letní koncík. Běhat v tom po městě, kde to měl ten legendární malý zajíček všude kurevsky daleko, je fakt zážitek. Zlatý Prágl (jak vy říkáte), kde je skoro všechno na jednom místě grin


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      169   17. červenec 2014 o 7:00

Ale jo, bylo vedro a pokud jsi tam stál dlouho před začátkem byl jsi jak rybka na pánvi grin  Ale já raději teplo jak déšť a zimu grin


Uživatel: little 33

little 33      170   17. červenec 2014 o 23:11

Před rokem jsme odpočítávali dny a hodiny do svátku všech svátků...waw grin. Horko, radost, napětí, štěstí a velké přání, ABY TO VŠE NEUTEKLO TAK PEKELNĚ RYCHLE. No a uteklo grin.


Uživatel: smidak101

smidak101      171   18. červenec 2014 o 22:04

Ale byla to nádhera.Narozeniny Martina, úžasná atmosféra.Jako lepší než 2009.Z mýho pohledu.


Uživatel: little 33

little 33      172   18. červenec 2014 o 22:47

Jo jo, Marťasovy narozky byly velkým štěstím a extra dárkem - pro nás wink.

Napadlo někoho z vás, nebo případně ví někdo ze zákulisí, jestli ten datum + Praha byla náhoda nebo tomu někdo z okruhu od DM pomohl?


Uživatel: Dangerous

Dangerous      173   18. červenec 2014 o 22:53

Náhoda, ale pěkná smile


Uživatel: smidak101

smidak101      174   19. červenec 2014 o 13:51

Vyšlo to na nás a to je super.


Uživatel: smidak101

smidak101      175   22. červenec 2014 o 19:24

Tak zítra je to rok od exkluzívního koncertu.Letí to, ale sranda byla a koncert super.


Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.