SecretGarden / 27.4.2023 o 11:29
Dangerous, neblázni, vystavuješ nás ťažkému trápeniu pri rozhodovaní. Si predstav, keď budem ešte riešiť výber medzi Black Celebration a Stripped, čo potom? Si to mohol dať na tri naj a v prieniku by sa poradie aj tak urobilo.
Uplne suhlasim so SecretGarden, ze sa mohlo hlasovat za 3 naj-skladby. Uvedomil som si, ze vlastne pri vsetkych albumoch som mal problem vybrat tu jednu najlepsiu: pri albumoch od Speak and Spell az po Ultra som musel z nejakych 5-6 spickovych skladieb oznacit jednu (dal som skor taku, kde som predpokladal, ze nie je taka vseobecne oblubena, napr. na Broken Frame su absolutne skvele 1, 2, 4, 5, 9 a 10 a z nich som sa rozhodol oznacit 9 Shouldn’t Have Done That); na albumoch od Exciter po Delta Machine som horko-tazko vobec tu jednu vydoloval, ktora by vobec stala za to (ale ano, vzdy sa ta jedna nakoniec celkom jasne nasla), no a pri poslednych dvoch albumoch Spirit a MM, by som opat vedel dat aj 3 pecky.
Len poznamka k Shouldn’t Have Done That z Broken Frame, preco som ju vybral: velmi zaujimava po hudobnej stranke, velmi sa mi paci prechod k poslednej (a tiez spickovej) skladbe The Sun and The Rainfall a uplne mrazivy text, ktory je absolutne aktualny aj po 40-tich rokoch od jej zlozenia a bude (obavam sa) aktualny dovtedy, kym bude ludska spolocnost existovat.