Když jsem SOFAD slyšel poprvý, cítil jsem se hrozně zklamaný, protože jsem čekal Violatora II, víc synťáků, víc optimismu, a ona přišla rána v podobně I Feel You. Depešáci a rockeři? WTF? Pak jsem se do alba zaposlouchal víc a zjistil jsem, že je jako poklad, který čeká na objevení. Dnes považuju album za nejlepší v jejich diskografii, a to s ohledem na uvěřitelnost, na hloubku poselství. Když Martin zpívá “Oh girl, lead me into your darkness”, a do toho zní perfektně zaranžovaná smyčcová symfonie, není to jen takové plácnutí do vody, on chce opravdu uvést do temnoty. V Condemnation nezpívá Dave jen nějaký cizí příběh, on je doopravdy ten odsouzený a trpí s pýchou. Zvuky jsou, na rozdíl od Violatoru, zajímavější a přirozenější, skutečné bubny dávají albu větší život, živočišnost, dýchá to, tepe to. Flood jako producent odvedl dobrou práci a Alan se tehdy mohl vyřádit asi maximálně, co to šlo…to, že to nakonec nestačilo, už je jiný příběh. Pro nás, pamětníky, je to nostalgická doba i díky koncertu, který proběhl před dvaceti lety (fakt už to je tak dávno??) na Letné na Spartě a který neměl chybu. 10/10